Нова организация на движението в Дупница

снимка: infomreja.bg, архив
Предстои реорганизация на движението в Дупница заради стартиралия проект „Зелена и достъпна градска среда“. Вече са утвърдени маршрутите от Комисията по безопасност на движението. От 1 септември кметът инж. Методи Чимев издаде заповед, с която отменя временно обхвата на “синя зона” по ул. “Хан Крум” (старото фото). Досега тази улица бе еднопосочна, но от 1 септември ще бъде двупосочна.
 
Причината е изграждането на кръстовище с кръгово движение в района на ул. “Хан Аспарух” и “Цар Освободител”, както и другите ремонтни дейности в района. При затварянето на кръстовището, ще има еднопосочна лента само за движещия се
поток от жк. “Бистрица” към Учителски институт и се затварят потоците от и към старата автогара в тази отсечка до входа на ул. “Хан Крум” и “Антим 1”.
 
Обходните маршрути от Горна махала към жк. “Бистрица” са през Градската градина и “Цар Освободител”- Старата автогара-Хан Крум. В определен период от време, за което допълнително ще бъдат уведомени гражданите, ще бъде затворено цялото светофарно кръстовище при ГУМ и цялото движение пренасочено през ул. "Хан Крум".
 
Днес ще бъде проведена среща с превозвачите в градския и междуградския транспорт, за да бъдат уточнени маршрутите на движение, както и временните спирки за пътници.
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK