Нова образователна среда в ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg

На стилно тържество тя беше представена пред обществеността

С всяка изминала година образователната среда в Природо-математическа гимназия „Яне Сандански“ – град Гоце Делчев, става все по-красива, модерна и функционална. Тази изискана обстановка сама по себе си възпитава. В същото време тя помага на младия човек неусетно да попадне в света на науките и изкуствата, стимулира неговите интелектуални занимания.

Ръководството и колективът на авторитетното училище организираха специално тържество, на което представиха новата образователна среда в училището. На поканата откликнаха кметът на града Владимир Москов, председателят на Общинския съвет Димитър Балтаджиев, общински съветници, ръководители на учебни заведения, общественици.

В словото си Елка Божикова – директор на гимназията, очерта нейния път през едновековното и съществуване от 1920 година до днес. Тя връчи награди на изявени учители, част от настоящия преподавателски екип.

На тържеството не бяха забравени и хората, които вече не са сред нас, но са дали своя принос за прогреса на учебното заведение. Присъстващите почетоха паметта им с едноминутно мълчание.

След тържествената част, проведена в празнично украсения двор на училището, гостите бяха сърдечно посрещнати в сградата по стара традиция - с хляб и сол. Прекрачвайки прага, те попаднаха в среда, която с нищо не напомня възрастта на училището. Сега всичко в него говори за съвременност и стил. Затова и присъстващите, повечето сами възпитаници на гимназията, не можеха да я познаят. Емоцията на всички беше радост от постигнатото.

По достойнство ще оценят направеното и учениците, които днес ще изпълнят тези просторни коридори и класни стаи. Силно ще ги впечатли новият интериор, постигнат чрез специално изработени тапети, тематично свързани с изучаваните предмети. Неподправено възхищение ще предизвикат и обособените места за отдих във фоайетата.

Придобивките в ПМГ „Яне Сандански“ са гордост не само за училището, но и за целия град!

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Ys12:02 - 15.09.2020
Направено с вкус и стил! Колегата Ви да си шари и маже... И да се самоизтъква Уф... Аман Бе!
Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK