Нова медицинска апаратура за АГ отделението в Разлог

снимки: Община Разлог

Ротари клуб Банско-Разлог подготвя медицински проект, който ще спомогне за навременната грижа за бъдещите майки и новородени от общините, обслужвани от МБАЛ-Разлог.

Проведена е работна среща по проекта, на която присъства и кметът инж. Красимир Герчев. Целта на срещата беше да се направи предварителна оценка на нуждите на родилното отделение и неонатология и да се дискутира логистиката по доставката на съвременно медицинско оборудване за по-доброто функциониране на отделението.

Окончателният списък на медицинското оборудване по проекта е финализиран. Част от оборудването включва монитори за едновременно наблюдение на жизнените показатели на майка и новородено, фетални монитори, централна компютърна система, кувиози, ЦПАП, лампи за новородени, ултразвуков апарат, родилна маса, консумативи и други. Оборудването е еквивалент на медицинското оборудване в университетските болници в САЩ и отговаря на най-съвременните изисквания за диагностика.

С цел устойчивост на проекта ще се включи и двегодишен план за провеждане на обучения от специалисти от САЩ и България. Обученията ще бъдат свързани с превенцията на най-честите заболявания в района като сърдечносъдови заболявания, диабет, ракови заболявания и други.

Проектът е вторият съвместен проект на Ротари Клуб Банско-Разлог, Ротари клуб Оклахома Сити (третия по големина клуб в САЩ) и Асист Интернешънъл. Той се случва след успешното завършване на проект, който снабди интензивния сектор на Вътрешно Отделение на МБАЛ-Разлог с най-съвременно медицинско оборудване. Инициатор и координатор на проектите е Илиана Цанкова-Сaрафиан.

 

снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог
снимки: Община Разлог

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK