Нова лъвица пристигна в зоологическата градина в Благоевград

Снимка: Infomreja.bg, архив

Нов женски лъв вече обитава зоологическата градина в Благоевград. Животното бе транспортирано от зоопарка в град Варна и бе настанено в благоевградския парк за животни късно снощи.

Решението за доставяне на лъвицата бе взето непосредствено след смъртта на предишната, която дълги години живя в благоевградската зоологическа градина.

Новото попълнение сред животните е на две години. То бе транспортирано съобразно всички условия за безопасност и хуманно отношение към животните. В момента лъвицата е отделена чрез мрежа от мъжкия екземпляр, с цел двете животни да се опознаят визуално, преди да започнат да делят общо пространство.

В зоопарка в Благоевград в момента има около 220 броя животни от близо 30 вида. Сред тях са мечки, маймуни, благородни елени,, бодливи свинчета, папагали, патици, нутрии, фазани, чакали и др.

Наскоро бяха предприети дейности за разширяване на част от клетките в зоологическата градина в Благоевград. Целта бе да се осигури по-широк периметър на движение обитателите.

През последните година бяха изградени пет нови клетки, включително клетката на мечките, на чакалите, вълците, лопатарите. Зоопаркът разполага с ветеринарно-медицински кабинет, оборудван с необходимата апаратура.

Животинските видове имат медицински картони, в които се вписват направените прегледи и евентуални лечения. Животните се хранят по утвърдени хранителни дажби. Хигиенизирането на помещенията става ежедневно. Здравословното състояние на животните, обитаващи благоевградския зоопарк, е добро и се следи от специалисти.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK