Хаджигаев стана член на "България без цензура"

снимка: barekov.com

Ексобластният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев, който бе сред основателите на структурите на ГЕРБ в Пиринско, а през юли миналата година премина към новата политическа формация БАСТА, вече е член на "България без цензура".

Това стана ясно днес по време на пресконференция на партията на Николай Бареков в столицата. Освен Хаджигаев още двама от провалилия се политически проект на Мирослав Найденов пристанаха на Бареков - Иван Петров и Павел Димитров, както и напусналият наскоро ГЕРБ Ангел Даскалов.

"Това е техен личен, идеен, политически и граждански избор, зад който стои обща цел – възстановяването на демокрацията, парламентаризма и политическото в България", каза лидерът на ББЦ Николай Бареков и допълни: "И четиримата имат безукорна репутация в своите градове, никой не е замесен в корупционни скандали, докато е бил в парламента. Те имат 100-процентов шанс да минат през операция „Чисти ръце“, както и всички ние".

Бареков сподели, че ги познава повече от 10 години и знае какво са направили те за демокрацията в България. От днес те, заедно с всички, които ги подкрепят в структурите, стават членове на ББЦ и започват да работят за нейния успех, съобщи той.

До момента Ангел Даскалов е отговарял за ГЕРБ във Велинград, а занапред ще организира структури на ББЦ там. "Константин Хаджигаев, Иван Петров и Павел Димитров бяха в сърцето на ГЕРБ, а след това - основатели на БАСТА за своите райони - Благоевград, Хасково и Варна. От днес нататък те ще са част от нашите предизборни щабове, като заедно ще се стремим към сериозен успех на предстоящите избори", обясни Бареков.

"БАСТА беше създадена да бъде алтернатива на лошите практики в ГЕРБ. 6 месеца след създаването й, нищо не се случва, никой не иска да се коалира с тях. Очевидно това е задкулисен проект на ГЕРБ за сметка на нашите членове и симпатизанти", обясни мотивите си Павел Димитров.

"Щеше да е много лошо, ако бяхме останали в този проект, защото съмненията, че ще бъдем употребени се засилват. Ние не искаме повече да си партнираме с ГЕРБ. Ние харесваме операция "Чисти ръце" и това, че "България без цензура" има намерение да се бори с корупцията и статуквото, за което сме и ние", допълни Иван Петров.

"Идеите, за които се борихме, се изродиха през последните години. Искам младите хора да повярват и желая това, за което говорим с Бареков да стане. Всеки тръгва с едни хубави идеи, но после виждаме какво става. Аз не съм бил депутат, но за обучени хора като нас в един момент се оказва, че няма място в политиката и на наше място започват да идват хора, които си нямат понятие какво правят", бе коментарът на Константин Хаджигаев.

"Мирослав Найденов и Емил Димитров няма как да бъдат част от нашата коалиция, защото те трябва да отговарят на много въпроси. Прекалено много безобразия станаха при тях, обясни Бареков. Сред въпросите, за които дължи отговор бившият земеделски министър е кой наряза тръбите на земеделците. Там Найденов има много информация", смята Бареков.

"И Димитров има за какво да отговаря. Той има твърде близки отношения с Борисов. Може би следствие от всичко това е и днешната среща с тези хора тук, защото има неща, които ги разделят с техните съпартийци", обясни лидерът на "България без цензура".

 

КОМЕНТАРИ

гоце делчев20:33 - 31.03.2014
Няма да се учудя, ако всичките горепосочени артисти тръгнат и с ДПС, барабар с Барека.
99907:08 - 27.03.2014
барек,прочети книгата на стаменов за този боклук хаджигай и кажи кое му е чистото на тази земна твар,този гад е по опасен и от цецо-конецо и от боко-тиквата, този им къса главите.СВЕРИ СИ ЧАСОВНИКА БРКА.
фен18:25 - 26.03.2014
Коце, Коце.....тази ли ще е поредната партия от която искаш да "намажеш"? Нали беше и щеше завинаги да си останеш гербер.......пръв приятел на Боко Тиквата и Цвинокио.......какво беше, какво стана? Да не би Боко да те е отсвирил след като се присламчи към БАСТА? И там си беше използвач, и май и при новоизлюпения политик Бареков пак ще си останеш същото......ама, Коце, не се коси.......се ще се появи некоя нова партийка дето още не си обиколил--млад си и имаш време за още "обиколки"......А че решението ти е "лично" няма и грам съмнение---та нали с твоето "лично" мнение и подчинените ти се "преместиха" първо в ГЕРБ, после в БАСТА а сега са пак с теб при Бареката.....Те на това наистина се казва "лично" решение! А и подчинените ти къде да бягат--все едно да си бягат от хляба......Най се изкефих да прочета: ""И четиримата имат безукорна репутация в своите градове, никой не е замесен в корупционни скандали, докато е бил в парламента. Те имат 100-процентов шанс да минат през операция „Чисти ръце“, както и всички ние"."......"...както и всички ние"?????---бреййййй, там се е бил събрал елита от "чисти ръце".....ами, чисти ще са след като са ги облизали от заграбеното! СМЕШНИЦИ И ЦИРКАДЖИИ!!!!!!
66617:41 - 26.03.2014
ebah ti i bokluka hadvigajkov,tozi hitlerist,lavez,kradez na koli,izmet nezemna,ku4e nad ku4etata,urod gnusna-ti barekov priklu4i predi da si se ka4il na konq,pitaj be 4ovek,pitaj kogo vklu4va6 pri sebe si,tova gnusno kopele ti nosi samo negativi,ebi mu putkata maj4ina dokato e vreme,dokato ne si upla6il celiq narod.

FACEBOOK