Бербатов: Вървя към края на активната си кариера

Снимка: бТВ

Голмайстор №1 на България - Димитър Бербатов, гостува в предаването "Преди обед" пo bTV, където разказа за автобиографията си "По моя начин". Книгата е на пазара от миналата събота. Нападателят говори и за живота си, като сподели, че винаги е бил различен - самостоятелен и дисциплиниран.

"Вървя към края на активната си кариера. Виждам, че сега има смисъл да я напиша автобиографията си. В чужбина е малко по-комерсиалнo. Хората искат да знаят за живота на по-известните футболисти все повече и повече. Някои истории не съм ги сложил в книгата, за да не отегчавам читателите. Благодаря на всички, които дойдоха на представянето.", каза той.

"Любовта на хората може и да натежи в даден момент. Изхождайки от себе си, във времената, в които съм растял, огромно влияние за мен е оказало това, че съм самостоятелен. Когато всички са ходили надясно, аз съм бил наляво. Моите връстници, отиваха на дискотеки, екскурзии... Аз играех с топката. Родителската амбиция е отвратително нещо. Това може да погуби детето по всякакъв начин. Изхождам от себе си. Никога не съм бил притискан от баща ми и дядо ми. Винаги съм искал да бъда футболист."

"Може би надминах очакванията на някои хора. Състезавам се сам със себе си. Винаги съм искал да бъда по-добър футболист от баща ми. Имал съм моменти, когато съм бил беден. Имаше моменти, в които майка ми издържаше семейството. Тя беше медицински работник, а баща ми тогава беше контузен. Жертвите, които родителите правят, се оценяват впоследствие от децата. Моето дете няма телефон. Няма да има такъв и още дълго време. Когато е време за игри, си играем много - там съм най-силен. Променям се веднага, когато става въпрос за дисциплина. Опитвам се да налагам някакви наказания, но децата обичат да манипулират, при това доста умело."

"В началото се чувствах недооценен. Интелигентните спортисти повече саботират себе си. Винаги съм се питал "Достатъчно добър ли съм?". Амбицията винаги те преследва. В ЦСКА се озовах с помощта на Христо Маринчев. В този отбор смятах, че ще получа необходимия шанс за развитие. Трансферната сума беше няколко чифта футболни обувки."

"Пропуснах абитуриентския си бал, защото не ми беше интересно. Не го приемам, излишно е. Ще имаш много моменти за забави по-нататък в живота. Принципите ми в София не се промениха. Дискотеките не ми влияеха. Най-важното е да устоиш сам на изкушенията и да имаш хора, които да те посъветват. Винаги съм си бил самодостатъчен!"

"Първите ми трудности, след като заиграх в Германия, бяха свързано с болните ми амбиции защо не играя. Опитвах се да се доказвам по моя си начин."

"Мога да си купя много неща, но те не са ми нужни. Когато разполагаш със средства, вече си претръпнал. Аз съм пестелив човек. Най-богатите хора, са най-стиснатите. Трябва да цениш парите, чувствам се успял и улегнал. Моят фокус са двете ми деца и жената до мен.", завърши Бербатов./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK