Нова книга на преподавателите от Правно-историческия факултет излезе от печат

Снимка: ЮЗУ

„Ефективни комуникации в публичния мениджмънт“ е заглавието на новата книга на доц. д-р Валентин Василев, доц. д-р Димитрина Стефанова и доц. д-р Славянка Ангелова. Монографията на преподавателите от Правно-историческия факултет много умело съчетава стила на управление в публичната сфера с новите и традиционни комуникационни предизвикателства. Тя отразява спецификата в управлението на публичния сектор и доближава теоретичните постижения на науката до практическото им управление. Прокараната линия за развитието на професионалните комуникации е от критична значимост с оглед на реализацията на успешни публични политики на местно и на национално равнище. На следващо място, са разкрити важността на електронното управление и новото темпо в развитието на публичната администрация. Доказана е тезата, че работата на публичните организации, е също толкова зависима от комуникиране, колкото и тази на корпорациите, неправителствените и нестопанските организации, а новите начини на управление в публичния сектор предполагат точно това. За всяка политика, която организацията иска да проведе, е необходимо обществено доверие и подкрепа. Тези принципи предполагат една отвореност, отговорност и прозрачност в провеждането на публичните политики.

Идеите в книгата са стъпили на здрава теоретична и практическа основа с оригинален подход към структурата на изложението.

Знанията, които предоставя монографията ще са от полза за широк кръг аудитория - работещите в държавната администрация, бизнеса, научните среди, студентите от специалностите Връзки с обществеността, Публична администрация, Право, Национална сигурност и др.

Авторите продължават да разширяват научните си търсения в интердисциплинарната област на комуникациите и управлението, като работят върху нови и неизследвани области на тази съвременна релация. В бъдеще смятат да продължат и подготвят нова колективна монографична разработка, с насоченост към брандирането, пъблик рилейшънс и управлението на човешките ресурси.

Рецензенти на монографията са проф., д.н., полк.(о.з) Стойко Стойков, експерт в теорията на публичния мениджмънт, доц. д-р Мирослава Пейчева, експерт в областта на управлението на човешките ресурси, одита на човешките ресурси, социалния одит и корпоративната социална отговорност, Христина Шопова, заместник-кмет на Община Благоевград, Валентин Чиликов, главен секретар на Агенцията за метрологичен и технически надзор.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода ae5

FACEBOOK