Нова инициатива "Кмете, предложи!" дава възможност Благоевград да стане по-добро място за живот

Снимка: Infomreja.bg

Религията излиза като феникс от пепелта в Благоевград. Поне това е заложено в проекти, чието реализиране предстои.

Кметът обяви днес, че ремонтът на централния храм в града ще бъде извършен съвместно от общината и Българската патриаршия. Причината за това е, че покрай обновяването на храма, ще бъде направена и рехабилитация на старинния квартал „Вароша“.

Както и предния път, така и сега, кметът заяви, че все още не е изготвен проект за реставрация от страна на Патриаршията.

Предвижда се и саниране на читалището, както и изграждане на нов атракцион. Ще бъде създадена зъбчата линия от Бачиново до Кръста, по която всички желаещи ще бъдат извозвани подобно на линията в Цари Мали град.

Всички тези планови проекти са на стойност 7 – 9 милиона с финансиране от „Фонд на фондовете“.

Не на последно място е и идеята за изграждането на 3-4 параклиса в различни точки на града – „Струмско“, „Еленово“, център, където миряните да могат да запалят свещ.

Най-новата инициатива, която кметът сподели пред журналисти, все още няма име. Тя ще бъде от типа „Кмете, предложи“.

Според идеята, всички домоуправители ще имат възможност да дадат своите идеи, желания и планове за създаването на една по-добра среда за живот в града – не само в блоковите, а и в уличните, парковите и централни пространства. Може да бъде направен и изнесен офис, в който да се приемат предложения. В края на годината всички мнения ще бъдат събрани и разгледани.

През 2019 се предвиждат и повече средства за озеленяване, асфалтова настилка и пешеходна зона, както и създаване на фонд за гражданска инициатива.

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Мунчо18:54 - 08.10.2018
Ну Баян, пакажи!
Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK