РИОСВ вдига забраната за работа на котлите на ТЕЦ-а в Перник

Снимка: Infomreja.bg

В момента в града няма топла вода

С цел възстановяване на топлоподаването за жителите на град Перник Регионалната инспекция по околната среда и водите РИОСВ-Перник днес издаде заповед с която се преустановява принудителна административна мярка за спиране на дейността на парогенератори 4 и 5 на „Топлофикация Перник“. Принудителната мярка беше наложена на 05.09. 2019 г. заради установено използване на неразрешен вид гориво – биомаса в нарушение на издаденото Комплексно разрешително на дружеството.

На 09.09.2019 г. РИОСВ Перник издаде предписания на оператора в срок до 13.09.2019 г. да бъдат отстранени от площадката на предприятието всички налични горива, които не са разрешени в действащото Комплексно разрешително. Предписанието беше издадено, след като проверка на РИОСВ-Перник установи наличието на бали слама на площадката на ТЕЦ-а в количество над 90 тона. След уведомление от дружеството, че предписанията са изпълнени днес експерти на РИОСВ-Перник извършиха проверка, която установи, че площадката е изчистена и на нея не се съхранява слама.

Утре 12.09. 2019 г, в 8 ч сутринта експерти на РИОСВ ще премахнат поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво. За да се гарантира, че няма да бъде използван неразрешен вид гориво в предприятието ще бъдат изпратени служители на РИОСВ за 24-часово наблюдение на подаваното на гориво към парогенераторите.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK