Сигнали до прокуратурата вкарали МОСВ в ТЕЦ "Бобов дол"

Снимка: Infomreja.bg

Проверката приключи в 17 ч.

Точно в 17 ч. в края на работния ден приключи и проверката в ТЕЦ „Бобов дол“, която започна от ранни зори днес.

По-рано през деня от Главната прокуратура оповестиха, че в "Топлофикация - Перник" АД, "Топлофикация - Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД също текат проверки, които са назначени по искане на главния прокурор и разпоредени да бъдат извършени от специалисти от МОСВ.

При проверките съдействие оказаха и от жандармерията след искане, внесено от главния прокурор до министъра на вътрешните работи.

В ТЕЦ „Бобов дол“ обстановката бе видимо спокойна, а жандармерията стоеше на портала, където строго бяха проверявани, както обикновено, всички влизащи в Централата автомобили.

Информацията, с която разполага прокуратурата е, че е горена биомаса и RDF отпадъци в Топлофикация - Перник" АД, ТЕЦ - "Бобов дол" ЕАД, "Топлофикация-Сливен" ЕАД и ТЕЦ "Брикел" ЕАД, което като самостоятелно горене не представлява проблем.

Налице обаче е несъответствие между разрешеното и използваното в процеса на горене, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова на брифинг пред журналисти, пише news.bg.

Информация в справката на ДАНС показва, че има внесени материали от чужбина. Откъде точно обаче не стана ясно.

Арнаудова посочи, че проверка се извършва в тези обекти, тъй като за тях има сигнали. Прокуратурата не разполага със сигнали за работата на други ТЕЦ-ове.

По Закона за съдебната власт проверката може да продължи 2 месеца, но главният прокурор е определил проверката да бъде до 1 месец.

В ТЕЦ-а в Бобов дол служителите от МОСВ поискаха съдействие от жандармерията да бъдат извозени извън територията на Централата, за да избегнат журналистически въпроси.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK