Нова детска градина строят в Кавракирово

снимка: infomreja.bg

Кметът на Петрич инж. Вельо Илиев днес подписа договор в Министерството на труда и социалната политика  за изграждане на нова детска градина в село Кавракирово и обособяване на кабинет в МБАЛ „Рокфелер” за предоставяне на услуги  на представителите на целевите групи по проекта. Проектът „Условия за по добър живот за децата от община Петрич”  е на стойност 887 442 лв.

Той цели подобряване на готовността на децата за включване в образователната система и подкрепа за формиране на родителски умения сред уязвимите групи родители. Целта на услугите е не само да се подкрепят семействата в отглеждането на децата, но и да се стимулират за по-голяма активност във всички сфери на живота с цел осигуряване на добра семейна среда за малките деца.

В обособения кабинет в МБАЛ "Рокфелер" родителите ще имат възможност за комплексна подкрепа – от изцяло свързана с полагане на грижи за малки деца до консултиране относно възможностите за подобряване на тяхното образование, квалификация и други. За децата ще се предоставят и услуги по здравно консултиране. Целта е не само да се оказва подкрепа в случай на установено увреждане или пък заболяване, а и да се формира здравна култура за правилно отглеждане на децата като средство за превенция на здравните рискове.  
 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK