Масово недоволство след удължаване на блокадата в ромския квартал „Изток“

Снимка: Личен архив

Ще става страшно, заканиха се жителите на квартала

Масово недоволство последва днес следобяд в ромския квартал „Изток“ в Кюстендил, след като стана ясно, че удължават блокадата с още една седмица. Тълпата от недоволни тръгна да излиза от КПП-то, което наложи на място да бъдат изпратени допълнителни сили на полиция и жандармерия.

При протестиращите бе и директорът на ОДМВР – Кюстендил, Елиан Стамболийски, които се опита да усмири разгневената тълпа.

Чуваха се викове за оставки, както и за това, че няма коронавирус сред ромите.

„Кой ще ни храни, как да издържаме децата си. Ние имаме по 7-8. Ще започнем да разбиваме и магазини“, скандираше разгневената тълпа, която излъчваше на живо и в социалните мрежи.

Репортер на ИНФОМРЕЖА провери ситуацията към този момент в квартала. Видимо ромите бяха спокойни, но в момента, в който започнахме да снимаме се заканиха: „Ще видите какво ще стане в 8 часа довечера, ще стане страшно“.

Центърът на кв. „Изток“ беше изключително празен, виждаха се по един – двама човека, които се разхождаха без маски.

Малко по-рано днес стана ясно, че удължават блокадата в ромската новина, като новината бе съобщена лично от държавния здравен инспектор , доц. д-р Ангел Кунчев, който взе участие в среща на Областния оперативен щаб.

Само за периода от 12-и юни до днес болните в кв. „Изток“ са 95.

 

Снимка: Infomreja.bg
Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK