Нов вид измама "Изчакайте свързване с оператор" тръгна предколедно в Гоце Делчев

Снимка: Infomreja.bg, архив

Десетки жители на Гоце Делчев сигнализираха „ИНФОМРЕЖА” за стартирала от няколко дни в града и региона нов вид измама, чрез която сметките за телефон стават космически, а измамниците съответно трупат и прибират космически печалби.

Наши читатели обясниха подробно как се извършва самата измама. Те споделиха, че след позвъняване непознат глас отсреща учтиво моли да изчакате свързване с оператор. Потърпевши споделиха, че чакането продължава безконечно, защото на практика няма свързване, а броячът отчита по 6 лева на всяка минута.

"Чаках свръзване с оператор около 15 минути, изобщо не предположих, че може да е измама. След като затворих, направих проверка на сметката си с въпросния телефон и установих, че докато съм чакал "свързване с оператор" за въпросните минути сметката ми е пораснала с цели 90 лева", коментира потърпевш мъж от Гоце Делчев. 

Той съобщи, че мистериозното позвъняване е било от телефонен номер 024840959. Афектиран от набъбналата му с 90 лева сметка от "чакането за свръзване с оператор", той се обадил на въпросния телефон, но никой не вдигнал слушалката.

За същия телефонен номер, от който се обаждали различни мъжки и женски гласове и държали хората на линия да чакат "свързване с оператор", съобщиха и други опарени от Гоцеделчевско. 

ИНФОМРЕЖА ще продължи да информира читателите си и гражданите от всички краища на страната да проявяват по-голяма бдителност, за да не стават жертва на измамници, които преди всички големи празници стават изключително находчиви и активни в печеленето на лесни пари.

 

 

КОМЕНТАРИ

Bojik15:03 - 29.11.2015
на тоя номер се хващат БАФРАЛИИ,дето чакат да паднат на коч мандалата,ама не падат,и се оплакват от собственния си будаллък.Хе че немогат да ги хванат тарикатите-просто не искат,но първо БАФРАЛИИТЕ трябва да се научат че,телефоните са за работа вършене,не забля,бля цял ден.
?11:19 - 29.11.2015
Тук си задавам следния въпрос: Не е ли отговорен операторът или човекът у когото ще отидат парите от натрупаните сметки? Сигурно не е трудно да се открият извършителите като се знае кой печели от измамата. На мен също ми се обадиха, но номерът е 024840906. Сега проверих, затворила съм на 19-та секунда и май не ми се е отразило на сметката.
Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK