Нов шанс за младите хора предостави кръглата маса за социалната икономика

снимки: Община Благоевград

В Община Благоевград днес се проведе регионална кръгла маса на тема „Социалната икономика и социалното предприемачество в България – възможности пред младите хора”.

Форумът бе организиран от Икономическия и социален съвет и Министерството на труда и социалната политика, като община Благоевград бе официален партньор на събитието.

На срещата присъстваха проф. д-р Лалко Дулевски, председател на Икономическия и социален съвет на Република България, представители на ИИС, известен като Гражданския парламент в страната.

В него са ръководителите на българските синдикати, най-големите структури, организирани от гражданското общество, представители на изпълнителната власт, представители на местната власт, в лицето на зам.-кмет по европейските проекти и програми Зорница Кралева; зам.-областният управител на област Благоевград Анна Бистричка; Веселин Инджев - директор на дирекция “Жизнено равнище и социална сигурност и демографско развитие“ към МТСП, представители на МОН, СЮЗО, които са партньори на Икономическия и социален съвет.

В кръглата маса участие взеха представители на Регионалния инспекторат по образованието, Търговско-промишлената палата, представители на Дирекция „Социално подпомагане“ от Разлог, Петрич и Якоруда, както и представители на ЮЗУ, на техникуми и училища от Благоевград и Сандански.

„Проблемите на социалната икономика са проблеми на хората. И въпросите, отговорите и решенията на тези проблеми се решават не в София, а на територия, където може да се чуе и сподели опит и предложения за следващи решения в тази област“, бе част от изказването на проф. д-р Лалко Дулевски.

„Считам, че ще бъде от изключително голямо значение провеждането на днешната кръгла маса. Тя ще постигне целта си като предоставим възможностите и переспективите към младите хора за начините и условията за предприемачество чрез финансовите инструменти на ЕС , чрез възможностите, които предоставя Оперативна програма „Иновации и конкурентноспособност“, ОП „Развитие на човешките ресурси“, ОП „Наука, образование, интелигентен растеж“, заяви Зорница Кралева.

Тя даде за пример многото студенти, които са в чужбина и се занимават активно с предприемачество, което впоследствие развиват в социални предприятия.

 

снимки: Община Благоевград
снимки: Община Благоевград

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK