Нов протест срещу високите цени на горивата

снимка: infomreja.bg


Нов протест срещу високите цени на горивата подготвят от гражданско сдружение "Сила". Той е предвиден за събота и ще се проведе в цялата страна. "Смятаме, че последните повишения на цените на горивата са спекулативни и противоречат със световните тенденции и принципи в ценообразуването“, смятат от "Сила".

В Благоевград протестът ще започне от 12 часа на паркинга на ЮЗУ "Неофит Рилски" . Сборни пунктове за протеста има още в София, Стара Загора, Силистра, Самоков, Перник, Сливен, Велико Търново, Димитровград и Пловдив.

"Цените на горивата отново тръгнаха безумно нагоре. Длъжни сме да направим нещо. Нека заедно покажем, че търпението на българина е изчерпано. Това не е протест само за тези, които имат и управляват автомобили. Транспортът е един от основните сектори в икономиката на една държава. Той влияе на цените на абсолютно всички стоки, като най - голямо отражение дава върху хранителните продукти", категорични са организаторите.

Маршрут на шествието е ЮЗУ „Неофит Рилски”, ул.”Иван Михайлов”, главен път Е79,  Полигона, главен път Е79, бул. „Пейо Яворов”, ул.”Симеон Радев”, ул.”14-ти полк”, бул."Джеймс Баучер”, ул.”Владо Черноземски”, ул.”Иван Михайлов”, ЮЗУ „ Неофит Рилски”.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd

FACEBOOK