Двама полицаи са ранени на вечното дерби, агитки са се били пред мол в София

Снимка: Infomreja.bg

Минути преди 12.30 часа, пред стадион „В. Левски“ е възникнало сбиване между две големи групи, всичките фенове на ПФК „Левски“. При предприетите действия за овладяване на ситуацията са пострадали двама полицейски служители, по които били хвърлени предмети.

Те са откарани в болница за оказване на медицинска помощ. 

Част от участниците в скандала са задържани. Работата по установяването и на останали продължава.

Към 11.30 часа днес в полицията бил получен сигнал за скандал, възникнал между две групи фенове на отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА” в района на бул. „Ситняково“ , близо до търговски център. По първоначални данни, при спиране на светофар, от два автомобила изскочили общо деветима, които започнали да трошат автомобилите на опонентите си.

На място светкавично пристигнали екипи на полицията. Част от участниците са леко пострадали, други опитали да избягат, но са задържани и отведени в столични полицейски управления.

Преди мача Столичната дирекция на вътрешните работи обяви, че предприема всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасност на движението в столицата преди, по време и след провеждането на футболната среща между отборите на ПФК „Левски” и ПФК „ЦСКА – София”.

Привържениците на отбора домакин ПФК „Левски” са настанени в сектори „А” и „Б”, а тези на ПФК „ЦСКА – София” - в сектори „В” и „Г”.

На изградени контролно-пропускателни пунктове в района на спортното съоръжение полицаи извършваха щателна проверка на всички посетители на футболния мач. Феновете са допускани с документ за самоличност и билет /пропуск/ за футболната среща. Малолетните влизат само с пълнолетен придружител и предварително попълнена декларация, която може да бъде изтеглена онлайн или взета от обособени пунктове, подсигурени от организатора, в района на стадиона.

Ангажимент по охрана на спортната среща имат частни охранителни фирми, чиято задача е да следят за опазване на реда на територията на стадиона по време на провеждане на срещата.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK