Автобусът е бил нов, с изрядни документи. Движил се е с 93 км/ ч.

Колаж: Infomreja.bg

Транспортният министър Ивайло Московски заяви, че катастрофиралият на магистрала „Тракия” автобус е бил с изрядна документация. По време на катастрофата той е бил управляван от Веселин Георгиев. Водачът притежава всички необходими изисквания за тази дейност, уточни Московски.

Два екипа на „Автомобилна администрация” са на мястото на катастрофата заедно с разследващите органи. Проверка се прави и в офиса на фирмата превозвач „Юнион Ивкони”.

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас – София, и притежава валиден технически преглед от 06.02.2018 г. и карта за допълнителен преглед.

Пътната инфраструктура не е причина за инцидента с автобус на магистрала „Тракия”, каза регионалният министър Николай Нанков.

По думите му в участъка, в който е станала катастрофата, пътната инфраструктура е в изключително добро състояние.

„Очаква се до час да започне изместването на автобуса, за да може в петъчния ден да се осигури максимална пропускливост на магистрала„Тракия”, каза регионалният министър. Движението е изключително затруднено и се извършва в едната лента.

Очаква се магистралата да бъде отворена за движение до 17 ч.

Автобусът, който катастрофира на магистрала „Тракия” се е движил с 93 км в час. Това показват данните по джипиеса. Не е имало превишена скорост, съобщи управителят на „Юнион Ивкони” Георги Атанасов.

Той допълни, че автобусът е нов, произведен е през 2017 г. Шофьорът работи при тях от няколко години, а опитът му е 12 – 13 години.

По думите на Атанасов автомобил се е завъртял и е ударил странично автобуса. Представители на „Юнион Ивкони” все още не са говорили с водача на автомобила.

Георги Атанасов призова всички, които могат да дарят кръв, за да помогнат на пострадалите, да го направят.

Собственикът на „Юнион Ивкони” Ивайло Константинов коментира, че автобусът е чисто нов, от няколко месеца е в експлоатация. Шофьорът е почивал три дни преди инцидента, качил се е днес в Сливен и е карал три часа преди катастрофата.

Скоростта при сблъсъка е 96 км/ч. „Всичко е по учебник, но с джигитите на пътя не може да се справим”, категоричен е той./ бТВ

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK