Община Благоевград спечели дело във ВАС. Започва ремонтът на IV микрорайон

Снимка: Община Благоевград

Върховният административен съд се произнесе окончателно по спора за откриване на процедура за възлагане на обществена поръчка с предмет „Благоустрояване на IV микрорайон, включително рехабилитация и реконструкция на улици, енергоспестяващо осветление и озеленяване района на ул. "Ветрен" до ЮЗУ „Неофит Рилски“, благоустрояване на улица „Марица“ в участъка от бул. "Димитър Солунски" до ул. „Иван Михайлов“ и изграждане на велосипедна алея, свързваща бул. „Димитър Солунски“, ул. „Даме Груев“, бул. „Васил Левски“, бул. "Св. св. Кирил и Методий“ (до хотел "Ален мак" и от ул. „Марица“  до ул. „Иван Михайлов“.

След съдебни спорове, продължили над година и половина, решението на ВАС, с номер на дело 14791/2017, е в полза на Община Благоевград.

Ще бъде решен проблем, стоящ пред живеещите в квартала от десетки години.

Общо шест улици, които в момента са на земна основа ще бъдат благоустроени. Това са „Ветрен“, „Роден край“, „Руен“, „Независимост“, „Съединение“, „Черно море“. 

Освен, че ще бъде извършена рехабилитация и реконструкция, изграждане на водопровод и канализация, на място ще бъде поставено енергоспестяващо осветление и ще бъде направено озеленяване.

За извършване на ремонтните дейности вече има избран изпълнител. Очаква се до дни да бъде сключен договор за СМР и дейностите да стартират.

Общата сума на СМР е 8389 522.63 с ДДС, от които 6 691 831, 96 лева са отпуснати по ОП „Региони в растеж“. МРРБ пък финансира дейностите с 1 697 690,68 лева.

Благоустрояване на улиците в IV микрорайон са част от проект „Благоустрояване на градската среда“ по ОПРР.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK