Нов Общински клуб на инвалида в Петрич

Снимки: Община Петрич

Хората с увреждания от община Петрич вече имат свое ново помещение. То беше предоставено по решение на Общински съвет, след предложение на кмета Димитър Бръчков.

Намира се на ул. „Вардар“ в града.

Припомняме, че хората в неравностойно положение ползваха за своята дейност и събирания остаряла сграда в Петрич, която беше потенциално опасна. Това наложи спешната намеса на общинското ръководство за намиране на решение с осигуряването на ново помещение.

Така официалното откриване на новия Общински клуб на инвалида беше днес. Специални гости бяха членове на клуба на инвалида от с. Микрево, които поднесоха и голямата изненада с фолклорни елементи на своите приятели от Петрич.

Кметът Димитър Бръчков подчерта в приветствените си думи, че усилията на местната власт за съдействие на хората с увреждания ще продължават и в бъдеще.

Предвид направеното досега кметът Димитър Бръчков беше удостоен и с Диплом за личен принос в социалната интеграция на хората в неравностойно положение. Водосвет за здраве и благоденствие отслужи енорийският свещеник отец Борислав Михов.

През последната една година в нови помещения бяха настанени още членовете на Съюза на слепите и Съюза на глухите в Петрич като част от социалната политика на Община Петрич.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK