Задържаха двама "търговци" в Хасково и Видин - единият с канабис, другият с тютюн

Снимки: МВР

Дрогата и нелегалният тютюн са в големи количества

Криминалисти от Хасково задържаха мъж с голямо количество марихуана.

Специализирана полицейска операция е проведена на 7 февруари от служители на сектор „Криминална полиция“ към ОДМВР-Хасково. В хода й, около 18.30 часа, в района на с. Узунджово, обл. Хасково, бил спрян за проверка лек автомобил „Нисан“, управляван от 55-годишен мъж.

При извършената проверка, на задната седалка на колата, бил открит сак, пълен с 14 прозрачни полиетиленови плика със суха зелена листна маса. Иззетата дрога, с общо тегло 8,145 кг, реагирала на марихуана. В хода на процесуално-следствените действия са проверени и помещения, ползвани от мъжа. 55–годишният е с криминални регистрации в полицията и осъждан.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 а, ал.2, вр. ал. 1 от НК. На мъже е повдигнато обвинение, с прокурорско постановление му е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура–Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за постоянното му задържане.

Служители на РУ-Видин пък иззеха голямо количество контрабанден тютюн.

Полицейските действия, проведени под наблюдението на прокуратурата, са осъществени в рамките на специализирана операция по противодействие на разпространението на контрабандни акцизни стоки.

В условията на неотложност криминалистите извършили претърсване в частен имот, обитаван от 57-годишен видинчанин, и открили самоделно съоръжение, приспособено и ползвано за нарязване на листна маса. При претърсването са открити и 18.178 кг нарязан на ситно тютюн. В лек автомобил „Сузуки“, собственост на видинчанина, разследващите установили и иззели три бали тютюн с общо тегло около 120 кг. Последвало задържането на обитателя на имота в полицейското управление, след доклад в прокуратурата по случая е образувано досъдебно производство по чл.234, ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на операцията е извършена проверка и в района на общинския пазар и на ул.“Цар Симеон Велики“, където служителите на реда  иззели още 4.991 кг тютюн без бандерол, пакетиран в 19 плика. На трима видинчани са съставени актове по Закона за акцизите и данъчните складове, а по случаите в РУ-Видин са заведени преписки.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK