Товарен влак се запали в движение, няма пострадали

Снимка: Infomreja.bg

Нанесени са само материални щети

Днес в 7,57 чл на тел. 112 в оперативния център на РДПБЗН-Търговище, е получен сигнал за възникнал по време на движение на товарен влак пожар в електрическия му локомотив. Товарният влак е пътувал по линията гр. Варна – гр. Горна Оряховица.

Инцидентът е станал в община Попово – между жп спирка с. Светлен и жп гара Попово. Реагирала е пожарогасителната система на локомотива, а машинистите своевременно са спрели композицията и са уведомили за инцидента на телефона за спешни повиквания.

Веднага след получаване на сигнала към мястото на произшествието са насочени сили на пожарната и полицията. Пожарът е първоначално локализиран, а впоследствие напълно ликвидиран от екип служители на РСПБЗН-Попово с един противопожарен автомобил. Няма пострадали хора.

В резултат на инцидента има нанесени незначителни материали щети по локомотива, като своевременната професионалната намеса на огнеборците не е позволила огънят да обхване целия локомотив. Движението по железопътното трасе в участъка, което е било временно преустановено до ликвидиране на последствията от инцидента, отново е възстановено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za