Пожарът в Рила е погасен

Снимка: Infomreja.bg

Трети ден военнослужещи гасят горските огньове

Военнослужещи от Българската армия трети ден оказват помощ в гасенето на пожара в Национален парк Рила.

Днес военни екипи оказват помощ за овладяването на огнената стихия и в Стара планина. За погасяването на горския пожар в района на Чипровци вертолет Ми-17 от авиобаза Крумово излетя в 8:30 ч., за да извърши облитане на района и да се включи в гасенето на пожара от въздуха. В рамките на три часа хеликоптерът извърши три захода и обля обхванатите в пламъци хребети със 7,5 тона вода. Екипажът, участвал в действията в помощ на населението, е в състав: командир майор Борислав Тафков, втори пилот майор Александър Цанков, бордни техници  офицерски кандидат Рангел Рабаджиев и офицерски кандидат Йордан Грънчаров, оръжейни техници капитан Георги Димов, старши сержант Мирослав Казаков и сержант Костадин Джунев.

За погасяването на пожара в Стара планина днес помагат и 21 военнослужещи от Десети механизиран батальон – Враца. Те действат  под ръководството на командира на Десети механизиран батальон - Враца подполковник Симеон Цеков и на командира на формированието за овладяване и преодоляване на последиците от бедствия капитан Стефан Иванов.

Продължава участието на военнослужещи от Сухопътните войски и в гасенето на големия горски пожар в Национален парк Рила. Двадесет и един военнослужещи от Бригадно командване – Благоевград  и днес полагат усиля в борбата с огъня, който гори в труднодостъпния район между хижа „Чакалница“ и връх Капатник. Старши на формированието е началникът на щаба на Трети механизиран батальон от състава на Бригадното командване майор Тихомир Нарлиев.

По-късно през деня стана ясно, че пожарът е погасен.

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK