Нов дизайн издава фалшивите винетки

снимка: rsv.bg

Винетните стикери, закупени за предходната 2011 година ще важат до края на месец януари, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура”. И тази година цените остават непроменени. В категория леки автомобили годишната винетка е с цена 67 лв., месечната – 25 лв., и седмичната – 10 лв.

Превозните средства от първа и втора категория ще заплащат съответно 75, 215 и 1 300 лв. ППС от тези категории могат да ползват и дневни винетки на цена 13 лева. Запазва се евровата стойност на миналогодишните стикери за автомобили с чуждестранна регистрация.

Чрез специалновъведени нови защити в дизайна на стикерите, служителите на КАТ ще могат да установяват дали винетката е фалшива или не. Новите стикери се продават на територята на цялата страна в 3 450 пункта.

Общият приход от продадени винетки от началото на кампанията за 2011 г. до 30 януари 2011 г. е 56 млн. Лв, съобщават от www.rsv.bg. За сравнение за същия период миналата година са били продадени винетки за 40 млн. и 700 хиляди лева. Това се дължи от една страна на добрата организация в съвместната работа на АПИ и Разпространение на винетни стикери, което е естествено продължение на сключения миналата година договор, и на по-добрата дейност по цялата верига - отпечатване, дистрибуция, продажба и контрол.

От друга страна, за нарастването на приходите допринася и новият дизайн на винетките, който включва допълнителна защита и поле за записване на регистрационен номер. Целта е да се ограничат възможностите за фалшифициране на стикерите и за злоупотреби, както и да се затвърди основният принцип, заложен във винетната система, а именно - 1 автомобил, 1 винетка, допълват от www.rsv.bg.

Благодарение на изключителния резултат от добрата съвместна работа между АПИ и МВР за борба с производството и разпространението на фалшиви винетки, както и на  предприетите от ГДБОП акции, беше пресечена възможността да се разпространяват и закупуват фалшиви винетки практически почти на 100%.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK