Учредяването на ново общинско дружество предизвика дебати в ОбС-Благоевград

Снимка: Infomreja.bg

Точката, предизвикала продължителни дебати на днешната редовна сесия на благоевградските парламентаристи, касае учредяване на ново общинско дружество.

То ще е с наименование „Благоевград Фест“ ЕООД с предмет на дейност организиране и провеждане на всички видове културни, обществени, социални  и спортни мероприятия в осъществяване на политиката на Община Благоевград в областта на културата, изкуството и образованието.

Кметът, д-р Камбитов, обоснова необходимостта от създаване на такова дружество с невъзможността на Отдел култура към общината да осъществява всички дейности по организацията на различните културни и обществени мероприятия. Дружеството съвместно с общината ще може да кандидатства по съответните програми за външно финансиране. Приходите от дружеството ще постъпват в общинския бюджет, като ще има по-добър контрол на разходваните средства.

Като основни цели кметът очерта подпомагане, чрез промотиране и продуциране на дейността на другите културни институции в общината като ансамбъл "Пирин“, Общински куклен театър, Камерна опера и т.н., както и рекламиране на Благоевград като туристическа и културна дестинация и обогатяване на културната програма на общината.

Общинските съветници в крайна сметка подкрепиха предложението, като за временно изпълняващ функцията управител за срок от 6 месеца бе избрана Десислава Кузманова-Иванова.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK