Нощ на театрите в Благоевград

Снимка: ДТ "Н. Вапцаров" - Благоевград

Драматичен театър „Н. Вапцаров”-Благоевград се присъединява към НОЩ НА ТЕАТРИТЕ 2017, част от платформата ЕВРОПЕЙСКА НОЩ НА ТЕАТРИТЕ, която ще се проведе на 4. и 5. Ноември /събота и неделя/.

За поредна година благоевградчани и гости на града ще имат възможността да прекарат цял ден в Храма на Мелпомена. Всяка година екипът на театъра разширява програмата за НОЩТА, за да може тя да обхване всички интереси на публиката, зрителят да има избор от представления, а цените да са достъпни за всички.

Тази година изданието НОЩ НА ТЕАТРИТЕ е двойно, за да е по – празнична и по- пълна с емоции петата - юбилейна година.

На 4. и 5. ноември, малко необичайно, но вече превърнало се в традиция, нощта ще трае цял ден. Градът ще стане една голяма театрална сцена, която ще предложи едно ново изживяване и възможност зрителите да бъдат и участници в „нощния“ живот на театъра. За Драматичен театър „Никола Вапцаров” – Благоевград, е привилегия да бъде част от това тайнство, защото през нощта хората обичат повече, размишляват повече, мечтаят повече …  

4 ноември

В 11:00ч. до 12:00ч.

Голяма сцена

Вход – 5 лева – дете и придружител     

/специална цена за НОЩ НА ТЕАТРИТЕ/

ДЕТСКА ПРОГРАМА: „Малка нощ” представя любимата приказка "КРАСАВИЦАТА И ЗВЯРА" от Димитър Жеков.

Любимата на зрителите приказка и героите й оживяват на сцената, през погледа на постановчика Жанет Керанова, която има зад гърба си няколко успешни детски спектакъла - „Снежинката със синьото носле”, „Защо падат звездите!?” и „Червената шапчица и Вълкът”.  Музиката за представлението е специално написана от директора на Камерна опера – Благоевград, Петър Радевски, а хореографията е поверена на Пламена Моралиева, преподавател в ЮЗУ „Неофит Рилски”- Благоевград.

История за две сърца, изпълнени с истинска любов ще разкажат Божана Косева, Пепа Манева, Александър Митев и Илия Павлевчев.

В 12:00ч. до 13:30ч.

Вход свободен

„ОТВОРЕНИ ВРАТИ” /разходка зад кулисите/

Театърът предлага разходка из репетиционните зали, гримьорните, перукерните, архива, ателиетата, фоайетата, както и всички скрити за външен поглед места, където се ражда магията, наречена ТЕАТЪР.

*Разходката започва от Голяма сцена

В 18:00ч. до 19:00ч.

Фоайе №2

Вход свободен

Представяне на авторска фотоизложба на Тошка Катева

„Те не са забравени”

Фотоизложбата съдържа биографични материали за актрисите Олга Кирчева, Ирина Тасева, Таня Масалитинова, Луна Давидова, Лиляна Шопова.

В 19:00.ч до 20:30ч.

Камерна сцена

Вход свободен

По традиция, дипломанти на Югозападен университет „Неофит Рилски“, представят спектакли в рамките на програмата „НОЩ НА ТЕАТРИТЕ”. Тази година на камерна сцена излиза класът на Доц. Николай Ламбрев /випуск 2017/ с представлението „Пет вечери” от Александър Володин.

Режисьор: Катерина Велчева

Участват:Михаела Заимова, Анастас Жайгаров, Таня Янчева, Никола Костадинов

“Няма нищо по-убийствено от това да обичаш от все сърце, макар и да съзнаваш, че другият не го заслужава, и колкото и да се опитваш, да не можеш да го забравиш.”

Интересното при джаз музиката е, че всеки инструмент има своя собствена партитура, т.е. всеки свири различно от другия, но сливайки се в едно, инструментите сякаш засвирват в синхрон и ето го – джазът. Такива са и нашите герои – всеки един от тях има свой собствен ярък и изявен характер, но всъщност не могат един без друг. Когато са заедно те са пълноценни, допълват се и се получава онази хармония, за която всеки мечтае.

Дали е възможно животът ви да се преобърне в рамките на пет вечери?

Убедете се сами...

5 ноември

В 19:00 часа до 20:30ч.

Голяма сцена

Вход – 6 лева /специална цена за НОЩ НА ТЕАТРИТЕ/    

„В полите на Витоша”

по П.К.Яворов

сценичен вариант и постановка Маргарита Мачева

сценография Василена Ялъмова

Участват:

Аделина Томова, Кънчо Кънев, Георги Манев, Лили Сучева, Стефан Попов, Теодор Куков, Лъчезар Кацарски, Албена Чобанова

Режисьорът Маргарита Мачева стартира репетиции за представлението през месец юни, а това е нейният втори проект на сцената на благоевградски театър като част от трупата.

Спектакълът „В полите на Витоша”  е съвременна и модерна интерпретация на една от най-известните любовни истории в България – историята на Пейо Яворов и Мина Тодорова. Той е вълнуващ разказ за силната любов и обстоятелствата, които застават на пътя й.

В 21:00 часа до 22:30ч.

Камерна сцена

Вход 7 лева /специална цена за НОЩ НА ТЕАТРИТЕ/    

Гостува Сдружение „Гестус”

"Тук, ... на края на света"

от Алекс фон Бьорклунд

Режисьор Александър Галперин

Сценография и костюми: Аксиния Петрова

Участват:

Илона Господинова

Иван Тодоров

Игор Дамянов

Симеон Тодоров

Александър Сергеев ползващ ексцентричния псевдоним Алекс фон Бьорклунд, все още не е познат на българския зрител и нашият съвместен проект ще е първият му опит да стъпи на българска сцена.

„Тук... на края на света“ надхвърля рамките на „националното“ и „специфичното“ и търси своята общочовешка природа. В забързания, заслепен и почти озверял от стремителното си развитие свят - бездушието, отчуждението и самотата се превръщат в неразделна част от живота ни. Сблъсъкът между потребността на човека да бъде щастлив и невъзможността това да се случи е конфликт, който занимава човечеството , от както свят светува. „Тук... на края на света“ ни кани на много странно място - на края на света. А може би това място не ни е чак толкова непознато? Може би всеки по един или друг начин мислейки за живота си, достига до него, ако не буквално в преносен смисъл. Или пък не ние стигаме, а краят сам ни застига. Къде да търсим спасение? А, ако вече е късно? Естествено, животът е нещо изключително, както казва един от героите – „Чудо голямо“ .Той винаги е по-силен от нас, и винаги ни оставя шанс за оцеляване.

Билетите са в продажба на касата на театъра или на тел.:0879 52 37 29

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 9kd