Нормализира се трафикът към Гърция, 20% откази на резервации

Снимка: Infomreja.bg, архив

Затварят граничния пункт "Маказа" за туристи от 6 юли

Затварят граничния пункт "Маказа" за туристи от 6 юли. Това съобщи говорител на гръцкото правителство, който обяви, че до момента пунктът е работил в "гратисен период".

През "Маказа" ще могат да преминават само хора, които имат трудови договори и пътуват по работа. 

Затворени за туристи остават пунктовете "Илинден", "Ивайловград" и "Капитан Петко Войвода", а на "Кулата-Промахон" опашката от чакащи да влязат в Гърция в четвъртък достигна 10 километра.

Тази сутрин опашката е сравнително по-малка, предаде репортер на Bulgaria ON AIR.

"Очаквах поне 3-4 часа, според информацията, която имахме, но съм приятно изненадан, че за час, час и половина ще успеем да преминем. Прави приятно впечатление и добрата организация от страна на България. Не знам как ще бъде на митницата, но предполагам, че нещата и там ще бъдат в тази посока", каза един от пътуващите пред наш екип на границата.

ТИР-овете, освен през "Кулата", могат да минават и през "Илинден", както и през "Капитан Петко Войвода". В четвъртък опашката от ТИР-ове беше по-малка от тази от леките автомобили. 

"Така или иначе бяхме решили да пътуваме за Гърция, въпреки информацията за голямото чакане", допълни туристът. 

Много хора са се отказали от резервациите си в южната ни съседка. По-рано гръцките медии съобщиха, че с 20% по-малко са резервации заради затворените граници. 

Пропускат по 70-80 коли, опашката е на 1 км преди "Кулата". Полицейското присъствие е засилено.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2za

FACEBOOK