Пирина Христова от „Гласът на България“ ще обучава деца на фолклор в Радомир

Снимка: Личен архив

Занятията ще бъдат безплатни

Пирина Христова, участничка в “Гласът на България”, ще бъде вокален педагог на децата в музикалните групи, които ще се сформират в Център за подкрепа на личностно развитие - Общински детски комплекс – Радомир (ЦПЛР - ОДК). В заниманията, които ще се провеждат два пъти седмично, могат да участват деца на възраст от 6 до 18 години. Децата ще бъдат разделени на две групи, съобразно тяхната възраст.

Занятията ще бъдат безплатни. “Целта е децата да изучават и съхраняват ценностите на българската народна музика и да придобият първоначална музикална грамотност”, заяви Тони Кирилов, директор на ЦПЛР – ОДК – Радомир.

“Радомирци трябва да бъдат горди, че жена от такъв музикален калибър ще работи за развитието на вокалните умения на децата от нашата община”, допълни още Кирилов.

Децата в музикалните групи ще участват в музикални конкурси за народно творчество от местен и национален характер, в радио и телевизионни предавания, посветени на българската народна музика, както и в други прояви.

Записването на желаещите за новата учебна 2020/2021 година ще се осъществява всеки делничен ден от 8 до 17 часа в сградата на ЦПЛР-ОДК в град Радомир. Заниманията по музика за децата ще започнат от 1 октомври.  

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xd

FACEBOOK