Ноември: Да хвърлим два карамфила в памет на културата в България

Снимка: Infomreja.bg

Обзор на топлия месец

Предпоследният месечен отчет за предпоследния ноември звучи леко носталгично и тъжно.

Ще започна с края на една епоха. Стефан Данаилов – описван последните три дни като Голям, а преди да се случи неизбежното – сякаш бе малко позабравен.

От петък по телевизията се въртят негови интервюта и интервюта за него. И както се казва „За мъртвия или добро, или нищо“ – е, докато той беше жив също никой не можа да каже нищо.

За кое да упрекнеш човек с толкова много хубост в себе си.

Не млъкнаха и някои си там хора, наричащи го комунист. Смее ви се отгоре, бе хора!

Стефан Данаилов не е клишето, в което го поставят медиите с откъсите от „Дами канят“, „На всеки километър“ и т.н. Господин Данаилов е един от последните войни на българската култура, интелигенция и политика. Всички останали са просто „добри актьори“…

В профила си неговата ученичка Ралица Паскалева сподели, че професорът плащал тайно семестриалните такси на закъснелите студенти от класа му.

За да премина към следващата тема плавно, бих искала да попитам: Колко от наскоро повишените доценти в ЮЗУ ще направят това за студентите си? Дайте ми отговор! Настоявам!!!

И говорейки за носталгията… Ех, колко бе хубаво времето, когато си четяхме „Под игото“ без превод. Какви безгрижни дни имахме, разбирайки значението на чучурче, което вероятно е пресъхнало, така както пернишката чешма.

Говорейки за миньорския град – бих казала, че в Сомалия проблемът с водата е решен, а в Перник тепърва ще разследват „теча“ на водата извън „чучурчета“ на жителите.

И докато в Ловеч също бяха на сухо, Б. се потопи в Белия дом, където посочи на батко си българските журналисти – подчинени, и гордо каза: „Е тия тука всичките ги познавам!“.

„Булгар, булгар…“ – не говоря за газта!

Връщайки се хронологично към началото на ноември, припомням, че имаше местни избори.

Един падна, друг ще го смени… и толкоз!

Бих искала новите управници да имат съзнанието, че листата не се метат при ветровито време, улиците не се мият при дъжд, цветя не се садят в кал, боклукът не се изхвърля в час пик, асфалт не се полага преди ВиК ремонт и най-важно извинения не се поднасят след загуба.

P.S. А, някой виждал ли е бившия кмет по града?

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK