Низ от събития - от джаз, опера и фолклор, превръщат Банско в лятна столица

Снимка: Община Банско

Вече е факт най-вълнуващото лято, което предлага Банско за поредна година.

Цикъл от събития, съпроводени с много музика, забавление и топли планински нощи.

Множество гости от страната и чужбина пристигат в курорта, за да изживеят своето вълшебно лято в полите на Пирин.

До септември няма да има скука за гостите и жителите, защото три месеца всички ще се насладим на културните вечери „Традиции и изкуство“, които разкриват модерността и старинността на Банско. Обичаите, съчетани с множество изложби на местни и чужди творци, разкрасяват града.

От 24-и до 27-и юли започва киноманията под звездите, където на екрана изгряват множество персонажи и се разкриват истински истории.

Банско е емблемата на джаза. Тази година от 6-и август започва традиционният Джазфест в града. От САЩ до България прелитат едни от най-добрите изпълнители, които очароват чуждестранната и местна публика с музиката си.

Програмата продължава с Опера фест – събитие, което изправя на крака всички зрители, отново под най-красивата сцена – тази на пиринските нощи.

Балкан фест пък забавлява с нашенски ритми в началото на септември, когато великата Цеца пристига в Банско. Сръбската богиня Цеца Величкович ще изпълни своите хитове под акомпанимента на множеството, събрало се отново в центъра на града.

Събитията сякаш нямат край. Преди началото на зимния сезон, откриваме и Филм фест, който показва планината в дух, който не сме си и представяли, че съществува.

Банско е музика, Банско е традиция и стил, Банско е джаз и опера, Банско е сърцето на Пирина, което приютява всички, които искат да се забавляват!

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK