Нива с близо 6 000 кг канабис откриха в Микрево

Снимка: МВР, архив

Полицаи намериха наркотици в домове, обитавани от младежи

Полицейски служители от ОДМВР – Благоевград, са провели акция по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества. Резултатите са налице.

Около 09:00 часа на 27-и септември в частен дом в хаджидимовското село Блатска са открити около 0,29 грама канабис и около 0,16 грама амфетамин. Домът е обитаван от 28-годишен мъж от селото, който е задържан за 24 часа. Проверката е извършена от полицейски служители от РУ – Гоце Делчев.

Същия ден в жилище в Благоевград, обитавано от младеж на 18 години от града, са открити около 234,12  грама марихуана,  две лед лампи и електронна везна. Младежът е задържан със заповед за 24 часа. Проверката е извършена от служители на Първо РУ – Благоевград. Работата по случая продължава.

Около 10:20 часа в петък в гърменското село Дебрен служители на РУ – Гоце Делчев, са намерили в частен дом около 2,56 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. В дома живее 29-годишен мъж от селото.

Вчера полицейски служители на РУ – Сандански, са открили около 1 491 броя тревисти растения, които при полеви тест са реагирали положително на канабис с общо тегло 5 957, 475 килограма!

Растенията са отглеждани в нива, намираща се в местността Цапаревска река, в землището на село Микрево, община Струмяни. Работата продължава под надзора на Районна прокуратура – Сандански.

По всеки отделен случай е образувано досъдебно производство.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 8as

FACEBOOK