Нинова: Правителството се занимава с ЧЕЗ, но не и с приоритетите на Европа

Снимка: News.bg

„ГЕРБ опропастиха големия шанс на България да бъде председател на Съвета на ЕС. Те опропастяват европейската перспектива на България, защото откакто е започнало председателството и Европа, и България, се занимават само със скандалите, генерирани от ГЕРБ и патриотите“. Това заяви председателят на БСП - Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Тя каза, че правителството се "занимава" с оградата, „Кумгейт“, кмета на Септември, „Суджука“, Здравната каса, ЧЕЗ, но не и с приоритетите на Европа.

По нейните думи днес се провежда свободен и демократичен протест срещу правителството на Борисов, а те го наричат задкулисно сваляне на правителството.

„ГЕРБ не са съществували нито в съдебните регистри, нито в политическото пространство, когато БСП подаде документите за членството на България в ЕС“, коментира председателят на левицата. 

"Поздравявам Георги Марков от ГЕРБ и Вежди Рашидов за това, че имат различно мнение и ги уважавам за това, че го отстояват“, посочи председателят на БСП. Тя изрази надежда в ГЕРБ да има все повече хора, които уважават различното мнение, а не го сочат с пръст и не го наричат „гадове“ и „тъмни сили“, които дестабилизират страната.

Според нея политическите елити на Европа са се отдалечили от народите си. „Затвориха се в черупката си, окопаха се във властта, хванаха се за ръка леви и десни заради парите и интересите и това докара Европа до това положение. Ние държим да има ясна идеологическа граница между леви и десни, да не се правят безпринципни коалиции“, каза още тя. 

 

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK