Бойчев: След като ББР стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава, че и правителството стои зад Гинка

Снимка: БГНЕС

След като Българската банка за развитие стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава, че и правителството на Бойко Борисов стои зад Гинка Върбакова. Това заяви Жельо Бойчев по време на брифинг в Народното събрание, цитиран от БГНЕС.

Бойчев обясни, че той и други депутати от БСП са били в секретното деловодство на НС, където видели поредна "подигравка" на министър-председателя Борисов към тях.

„Беше ни предоставен един хвърчащ лист, без никакъв подпис, без никакъв печат с информация, която няма никакво основание да бъде класифицирана. Настояваме това да бъде предоставено и разсекретено, за да може да бъде ползвано утре на заседанието на съвместното заседание на Комисията по енергетика, за да има смисъл от това изслушване“, каза Бойчев.

БСП настояват утре на същото заседание на комисията да бъде поканено ръководството на Българската банка за развитие и да обясни защо е излъгала, че няма никакво отношение към покупко-продажбата на ЧЕЗ.

„След като Българската банка за развитие стои зад купувача на ЧЕЗ, това означава, че и правителството на Бойко Борисов стои зад Гинка Върбакова. Тези въпроси ще търсим утре“, каза Бойчев.

Затова и ПГ на БСП вече внесло проекторешение за създаване на Анкетна комисия за ЧЕЗ. „За нас поведението на г-н Борисов е необяснимо и неоправдано по никакъв начин. Той или лъже българския народ, че няма информация за тази сделка или обратното. Ако той наистина не е знаел, мястото му не е там“, заяви още Жельо Бойчев. Стана ясно още, че по повод сделката с ЧЕЗ БСП подготвя и законодателни инициативи за съхраняване на националния интерес. /БГНЕС/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK