От ГЕРБ извънредно: Корнелия Нинова лъже за ЧЕЗ!

Делян Добрев, снимка: БТА

От ГЕРБ обвиниха лидера на БСП Корнелия Нинова в лъжа за продажбата на ЧЕЗ.

Под форма на въпрос Корнелия Нинова изрекла невярното твърдение, че Българската банка за развитие финансира продажбата на дружество на ЧЕЗ и че Бойко Борисов е свързан с тази сделка.

"Доказателството на Нинова, всъщност цялата й теза бе построена върху една плоска лъжа. Госпожата каза, че тъй като банката финансира сделката, може би Борисов има нещо общо. Само че банката не финансира сделката. Това е публично известно отпреди десет дни. Днес отново банката излезе със съобщение, че няма нищо общо с финансирането на ЧЕЗ. Цялата тази конструкция, която тя се опитваше да изгради, се сгромоляса", заяви депутатът от партията Делян Добрев на извънреден брифинг.

Опасна била и тезата на Нинова, че институциите в България като ДАНС и КЗК са подчинени на премиера Бойко Борисов и затова от БСП не им вярвали, предаде БНР.

"Тревожи ни, защото всеки политик, който вижда институциите като подчинени на изпълнителната власт или като подчинени на себе си, не е за тази работа, затова са институциите. Те изграждат държавността в България. Питаме се, Корнелия Нинова, когато е била заместник-министър, по този начин ли се е държала с институциите?", каза още Добрев.

Депутатът обясни, че макар да е изказал притеснения, когато научил за сделката, днес се чувства по-спокоен тъкмо защото премиерът е разпоредил на компетентните институции да проверяват фактите около продажбата.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров пък обвини опозицията, че генерира клюки и така ерозира управляващата коалиция. /Dnes.bg/

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK