Нинова: Новият закон за тютюна слага край на отрасъла

Корнелия Нинова, снимка: infomreja.bg, архив

"Новият закон за тютюна и тютюневите изделия слага край на отрасъла у нас и 100 000 души ше останат без препитание", заяви на пресконференция в Благоевград депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова. Според нея със закриването на фонд „Тютюн” държавата се оттегля от сектора, като изправя тютюнопроизводителите пред един неравностоен партньор, какъвто са фирмите изкупвачи.

„Досега с решение на Министерски съвет фондът можеше да финансира изкупуването на произведения по договор, но неизкупен тютюн. Вече това решение отпада и по този начин ще се увеличат неизкупените количества”, смята Нинова.

Народният представител допълни, че новият закон ще повлияе и върху качеството на отглежданите тютюни. Според досегашното законодателство производителите имаха право безвъзмездно да получават качествени тютюневи семена, осигурявани от фонд „Тютюн”. По новия закон обаче производството може да се извършва от всяко физическо или юридическо лице и държавата няма да контролира този процес, поясни Корнелия Нинова. Според нея с унищожаване на родното тютюнопроизводстов се цели да се отворят ниши за внос на тютюни от чужбина.

В коментар на факта, че вече не е част от Изпълнителното бюро на БСП, Нинова заяви: „Няма драма. Продължавам да работя за това БСП да стане истински уважавана партия. Досега съм говорила пред хиляди земеделски производители и съм сигурна, че те не са виждали в мен член на изпълнителното бюро, а представител на БСП”, каза още депутатът и областен председател на БСП - Благоевград.

 

КОМЕНТАРИ

yuao17:28 - 26.06.2012
sas tazi zmiiska usti4ka kvoli mojesh a
yau17:26 - 26.06.2012
mnoo si sladka na tazi snimka korneliq shte skasam ot sexs sladurano
Руан11:49 - 26.06.2012
Курчо,явно си коплексар за да се именуваш така.И като ти следя изявите,май на теб ти влизат в кафявия салон.Гушни се със Станишката.И без това му лапаш патката.
До Чеч11:43 - 26.06.2012
Нинова гласува против забраната за заготоките.Провери си инфото.

FACEBOOK