Весела Лечева: Връщаме се в парламента и ще предложим нова антикорупционна политика

Снимка: БСП

"След решението на НС на БСП, парламентарната група на левицата ще се върне в парламента и ще внесем законопроекти за нова антикорупционна политика". Това обяви зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева пред БНР.

Тя добави, че днес, на заседанието на групата, ще бъде взето решение и за други законодателни инициативи.

"Излизането ни от парламента бе продиктувано от това, че той не може да произвежда работещи закони, които да защитават интересите на българските граждани и ниското доверие на хората", припомни Лечева.

Тя заяви, че след като народните представители на БСП са напуснали пленарна зала, се е видяло какъв е истинският формат на управляващата коалиция.

"Темите за доходите, справедливостта и адекватността на правораздавателната система продължават да отсъстват от дневния ред на управляващите, докато приемат лобистки закони", заяви още народният представител.

"С оставката си Корнелия Нинова постави нови норми на поведение на политически лидер. Това е един отговорен политически акт", категорична бе Весела Лечева.

Тя добави, че предложението за пряка процедура за избор на председател дава възможност- всички идеи и платформи да бъдат чути и обсъдени сред членовете на партията. Лечева обясни, че сред членовете и структурите на  БСП няма скандал и противопоставяне, а одобрение на водената от Корнелия Нинова политика.

"Тези скандали, които виждаме в НС на БСП, са привнесени отвън и хранят само чужди къщи. Има отделни хора, които предизвикват този изкуствено създаден дебат и затова е необходима нова легитимация на политиката на ръководството. Това ще даде и нова енергия на партията, за да продължим напред", заключи Весела Лечева.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK