Нинова настоя за спешно изтегляне на Закона за обществените поръчки

Снимка: Пресцентър БСП

БСП настоява за спешно изтегляне на Закона за обществените поръчки. Това заяви председателят на левицата Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.

По информация на сайта Novini.bg Нинова нея управляващите искат да заметат следите от лошото строителство на оградата по границата чрез ремонта и да продължат да крадат. По думите на Нинова това са парите на хората, изкарани от заплати, както и на работещите, платили своите данъци.

„В деня, в който прокуратурата съобщава, че е образувала досъдебно производство по случая с оградата, ГЕРБ и ОП внасят поправка в Закона за обществените поръчки, с който искат ремонтите и поддръжката на оградата да бъдат освободени от общия режим на обществени поръчки и да се правят с пряко договаряне“, коментира лидерът на опозицията.

Нинова посочи, че ако утре бъде вкаран в зала, текстът няма да бъде подкрепен от БСП. „Ще положим всички усилия да блокираме приемането му на две четения, както те се канят да го направят“, каза още председателят на БСП. Корнелия Нинова припомни, че БСП е получила отговор от специализираната прокуратура за разследването за строителството на оградата.

„От този отговор разбираме, че специализираната прокуратурата е организирала досъдебно производство. Фактът, че това го е направила специализираната прокуратура, означава, че то е образувано за допускане на престъпления от висши длъжностни лица, защото специализираната прокуратура се занимава с този кръг лица“, каза още лидерът на левицата.

Отговорните за кражбите от оградата да бъдат наказани, настоя още Нинова. „Писмото на специализираната прокуратура означава, че имат достатъчно основания за извършено престъпление“, каза народният представител Елена Йончева. По нейните думи многомесечните усилия на БСП на този етап завършват с успех. „Още на 9 юни внесохме сигнал в ДАНС и прокуратурата за корупционни практики при строителството на оградата. Многократно давахме информация, с което искахме тази тема да не бъде покривана“, коментира още народният представител.



 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода sj2

FACEBOOK