Нинова: Машините не могат да дописват „мъртви души”

Снимка: Infomreja.bg

 „С премахването на машинното гласуване се посяга на демократичния и прозрачен процес на гласуване в България. Отнема се правото на хората да гласуват машинно, което сега им е дадено. Смятам, че управляващите го правят с цел манипулиране на изборите, защото машините не могат да преправят протоколи и да дописват „мъртви души”.  Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова в град Шумен. Тя подчерта, че от левицата ще  направят предложенията си, каквито са правили и досега, и ще настояват за изчистване на списъците от „мъртвите души”, да се гарантира видеонаблюдение, да остане машинното гласуване. „Надяваме се този път да бъдем чути, защото това ще бъде гаранция за честни избори”, коментира още тя. 

По отношение закупуването на изтребителите Ф-16 и актуализацията на бюджета, Нинова заяви: „Националният съвет на БСП има позиция по въпроса за Ф-16 още от миналата година – ние сме „за” модернизация на българската армия, но тя да не надхвърля 2 процента от БВП, да е обвързана с индустриално сътрудничество, което да дава възможност на българската икономика и предприятия да се развиват, както  и да не е за сметка на други социални недофинансирани сектори като здравеопазване, образование, социална политика. Това е принципна позиция на БСП от една година насам.” По думите й от БСП ще изчакат да се вземе решението за Ф-16 и във вторник свикат Съвета по външна политика и отбрана към БСП, за да бъде решено парламентарното поведение на левицата по въпроса.  

Относно кандидата на БСП за столицата, Нинова коментира, че конференциите в районите протичат в момента и има яснота за по-голяма част от  кандидатите за районни кметове. По отношение на града, тя коментира, че градската конференция е насрочена за началото на септември.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK