Нинова от Благоевград: Купувачът не е Гинка Върбакова, а Бойко Борисов!

Корнелия Нинова, снимка: Infomreja.bg

Подписката за сделката с ЧЕЗ е с 18 000 подписа само в Благоевградско.

Това на обяви лидерката на БСП – Корнелия Нинова, в Благоевград. Тя днес официално пристигна в областния град за среща с новите членове на партията и досегашни в ПП АБВ.

В момента се прави преброяване на подписалите се, за да бъде внесена (подписката) в КЕВР. Предотвратяването на продажбата на ЧЕЗ според Нинова е преодолимо по следния начин:

„Спираме продажбата на ЧЕЗ. Започваме процедурата отначало. Явяване на държавата като кандидат сред всички останали кандидати. Нашето желание е за купуване от страна на държавата. Не е изключение нашето предположение този сектор да бъде държавно собственост. Това за нас е единственият изход!“

Доколко правомощия на КЕВР биха позволили един такъв обрат – да спре продажбата на ЧЕЗ, запитана бе Нинова.

„И сегашните им правомощия им позволяват да го направят. Ако си мислят, че ще си измият ръцете и ще влезне човек от БСП в КЕВР, за да им измие престъпленията – няма да стане! Твърде елементарен замисъл. В момента КЕВР има причини да го направи, но не го прави, защото купувачът не е Гинка Върбакова, а Бойко Борисов. И КЕВР не е независим орган, а тежко зависим.

Вярвате ли, че ще има ефект работата на временната парламентарна комисия?

Вярвам. Поне истината започна да излиза лека-полека. Как ви изглежда следното?

В един и същи ден отговор до Комисията от Чешката страна, която казва: „Многократно сме предлагали на български правителства да купят ЧЕЗ от нас“, и отговор на премиера Борисов в писмо: „Никога не ми е предлагано такова нещо!“. Истината започва да излиза!, отговори Нинова.

 

КОМЕНТАРИ

благоевградчанин19:31 - 17.04.2018
Лъжкиня , развърза торбата с лъжи в Благоевград мислейки ни за абуригени .Може да сме от провинцията но имаме претенции за осведомени и компетентни хора.Къде е доклада за чез на парламентарната комисия която я оглавява ваш човек и в нея имате достатъчно ваши червени представители .Нека оповестят данните тогава ще повярваме на резултатите от разследването . Хвърляш прах в очите на хората като пърле пред майка му а после как ще се опровергаваш другарко ?
Код за сигурност, въведете кода l9n

FACEBOOK