Нинова: На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение

Корнелия Нинова, снимка: БСП

БНТ е спряла предаването "Открито" на Валя Ахчиева. Не за пръв път се опитват да заглушат нейните журналистически разследвания за корупция и злоупотреби. Неслучайно, при управлението на Борисов България е на едно от последните места по свобода на словото, коментира лидерът на БСП - Корнелия Нинова. 

"На една журналистка се спира предаване, на друга се повдига обвинение. В България има авторитарна власт, която тъпче основни свободи", добави тя и отправи покана към Валя Ахчиева, ако желае, да прави своето предаване в Българска свободна телевизия, която стартира днес. Ще има свободата да изразява себе си без цензура, да разследва без ничия намеса и да показва истината", увери Нинова.

По повод повдигнатото обвинение на Елена Йончева за пране на пари, лидерката на социалистите бе категорична: "За мен няма съмнение, че това се прави заради нейните смели журналистически разследвания на кражбите на властта и приближените им фирми. Стоя твърдо зад Елена и я подкрепям в желанието й да разкрива истината и да търси справедливост".

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK