Нинова: Дадох си сметка, че оставката ми може да доведе до спад в подкрепата за БСП

Снимка: Infomreja.bg

Когато подавах оставката смятах, че така е морално и достойно председателят да поеме отговорност за резултатите от изборите. Дадох избор споровете да се решат по най-достойния начин. Това заяви пред бТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Събитията след оставката ме накараха да я оттегля. Грешката ми е, че не подходих правилно. Първата причина, поради която я оттеглих е, че започна търговията за БСП, лобита групи, бизнесмени да правят планове да си излъчват кандидат, който да е удобен. Това ме притесни.

Втората причина е реакцията на членовете на партията. Партията беше една седмица в ступор след оставката ми. Имаше едно мълчание, отбеляза Нинова.

Когато тръгнаха интересите по структурите на БСП, да ги делят, да ги уговарят срещу мен, ступорът прерасна в гняв.

Започнаха членове да имат желание да напускат партията и връщат партийни книжки и това ме стресира. Дадох си сметка, че моята оставка може да доведе до сериозен спад в подкрепата за БСП, поне временно и предстоят избори и ние можем да сме разбити на тези избори, това ме накара да реагирам, подчерта Нинова.

Щеше да има опит да бъде овладяна партията отвътре. Това е единият избор, другият е да си преглътна егото, да го направя за себе си. Знам какво сега ще ми се излее на главата, ще приема тази отговорност, избрах втория вариант. Започваме работа, коментира още лидерът на БСП. /БГНЕС

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xa

FACEBOOK