Нинова даде старт на възстановяването на паметниците в Пиринско

снимки: БСП

Инициативата „Без минало няма настояще” за възстановяване на историческите паметници в област Благоевград на младежите от БСП и депутата от Коалиция за България Корнелия Нинова стартира с почистване  и ремонт на 3 паметника в с. Елешница, община Разлог.

В инициативата се включиха и доброволци от селото, които с гордост разказаха за подвига на загиналите за освобождението на региона - редник Стефан Тодоров Чернев, Стоил Панайотов, Паскал Ставрев и други.

„Вярвам, че тази наша инициатива ще бъде подета от младежи от цялата страна. Призовавам всички да се включим във възстановяване на паметниците на нашите предци, живели и загинали за България. Днес твърде много неща ни разделят, нека се опитаме да се обединим пред героизма на онези, които са дали живота си за родината. Нека по-възрастните да разкажат онези събития на младите, които няма как да прочетат в учебниците. Да събудим у младите родолюбие и самочувствие на наследници на достойни българи”, каза Нинова.

Инициативата за възстановяване на паметниците в Пиринско е по повод 100 години от освобождението на региона.

Повече за историята на региона и уникални снимки от миналото на сайта: http://makedonia-bg.com/, който също е част от инициативата.

 

снимки: БСП
снимки: БСП
снимки: БСП
снимки: БСП

КОМЕНТАРИ

до Аха14:21 - 24.09.2012
Ей тъпак не чувстваш ли че прекаляваш , какво общо има терзиева с този материал че пак я намесваш . Какви маси какви чудесии те гонят явно си услекнал от глад и само за това мислиш . Аха Баха това е не можеш да истъпиш на малкия пръсти затова непрекъснато се заяждаш . Глей си болното здраве и празната тендежера и си кроткай да не те срещне мечка някоя вечер .Ей така се вкарват в болница хора със счупени чуцкии носове .
№310:03 - 24.09.2012
Че то друг депутат БСП си няма в региона. така е лесно да си деен и да си правиш реклама заради наближаващите избори
настоящ гражданин22:05 - 23.09.2012
Това е най-дейния депутат в областта другите се крият като мишки
настоящ гражданин22:05 - 23.09.2012
Това е най-дейния депутат в областта другите се крият като мишки

FACEBOOK