Николов: 450 сигнала са подадени на 112 заради вятъра и пожари

Снимка: Infomreja.bg, архив

Около 450 сигнала са подадени от вчера за спасителни дейности и възникнали пожари в следствие на преминалия през страната силен вятър. 121 са сигналите за паднали дървета и предмети, а 320 - за пожари. Най-тежки поражения от силния порив на вятъра са нанесени в района на Монтана и в София. В РДПБЗН - Монтана са получени около 39 сигнала за паднали дървета, клони и опасни предмети.

Всички екипи на пожарната, включително и тези в почивка, са били на терен и към полунощ сигналите са отработени, няма данни за пострадали.

Около 46 са сигналите, постъпили в София – отново за паднали дървета, клони и опасни предмети. В отработването им, което приключи към 23.30 часа, са участвали 10 екипа. Няма пострадали хора при инцидентите.

В Благоевградска област са възникнали десетки пожари от сухи треви и стърнища. На територията на Кресна, близо до миналогодишния инцидент, също е възникнал пожар.

В Сливен са били съсредоточени силите на пожарникари и спасители в промишлената зона – там в двата обекта пожарите са локализирани. И към момента продължават дейностите по окончателното им ликвидиране – осигурени са наблюдателни постове. Поривът на вятъра там е бил над 100 км/час. След погасяването на огъня ще бъде направен и анализ по отношение на организацията на работа и съхранението в двата обекта.

Екипи на РСПБЗН в Бургас и Айтос са се отзовали вчера на сигнали за пожар на паркинг и в шивашки цех. Шест противопожарни автомобила са гасили огън, обхванал товарни автомобили на ТИР паркинг на пътя Айтос – с. Карагеоргиево. Благодарение на намесата на пожарникарите е спасена съседна сграда, унищожени са четири камиона и навес. Междувременно три екипа са потушили пожар в цеха, помещението и оборудването са унищожени.

По думите на главен комисар Николай Николов, разработените планове  позволяват моментално от десетки области да се притекат противопожарни екипи на помощ. Той изрази признателност към колегите си, както и към полицейските екипи, благодарение на които не е допуснато да пострадат хора.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK