Николай Нанков: Над 3000 машини са в готовност за предстоящия зимен сезон

Снимка: Infomreja.bg

Властта обяви, че държавата е готова за зимата. Общо 80 милиона лева са предвидени за почистване на пътищата. При по-лека зима икономисаните средства ще отидат за ремонти.

Първият сняг преди седмици хвана неподготвени шофьорите, въпреки предупрежденията на Пътната агенция. За да не изпадаме в ситуации като тази от Пътна полиция съветват да сменим летните гуми със зимни. Регионалното министерство пък призоваха да имаме култура на шофиране, а чистеното на пътищата да оставим на тях.

 „На 27 този месец правим анализ по областни пътни управления за наличието на техника. Над 3000 машини са в готовност за предстоящия зимен сезон”, заяви Николай Нанков, министър на регионалното развитие и благоустройството.

Режимът за пълна готовност за зимната поддръжка започва от 1 ноември. А държавата вече се похвали с перфектна организация. Доказала го бързата реакция след последните снеговалежи.

„Трябва да дадем добри пример от преди 2 седмици, бяха затворени проходи и асфалта беше изчистен още до няколко минути”, каза още министър Нанков.

И обеща. Всеки спестен милион да отиде за заличаването на лунните пейзажи по родните пътища./НОВА

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK