Учебна ферма ще "заработи" в ПГМСС „Пейо Яворов“ - Гоце Делчев

Снимка: ПГММС

Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в град Гоце Делчев е определена за пилотно училище, в което съвсем скоро, от началото на втория учебен срок, ще започне да функционира Учебна ферма като извънкласна форма на работа.

Целта е чрез управлението на своята виртуална ферма учениците  да натрупат знания и умения, които по-късно ще им бъдат полезни. Те ще пишат бизнес планове, ще имат сметки във виртуална банка, ще разберат как стартира една фирма, как се кандидатства за финансиране от Държавен фонд „Земеделие“ и т. н.

В гоцеделчевското училище вече тече усилена подготовка за приложение на новия модул.

Скоро ще бъдат обявени работните позиции в отдел „Счетоводство“, отдел „Маркетинг“ и т. н.

Тази година право да кандидатстват ще имат всички ученици в училището, независимо от кой клас и от коя специалност са. Кандидатстването ще става с автобиографии – CV. Приемната комисия ще държи най-много на  графата „Допълнителни умения“. От данните в нея ще се правят заключения за възможностите на кандидатите.

Преподавателите и ръководството на училището вярват, че техните ученици ще се справят с поредното предизвикателство.

 

КОМЕНТАРИ

Анонемен12:13 - 13.01.2019
После нахранете тези мързеливци с реколтата от виртуалната ферма.
Кандидат02:02 - 12.01.2019
В комисията по подбора сложете г-н Иван Ланев , както при класирането през септември на жена му г-жа Диана Ланева за учител по горско стопанство. Помия от Пиринтекс и сексуална любимка на големите шефове. Министерството и Златанов спите ли??????? Какви назначения се правят в Селското. Зам.директор и жена си в един кюп. А може би сега Диана Ланева ще е метреса и на Живков? Какво горско стопанство от една затъпяла дъртофелница? Нима няма млади и квалифицирани преподаватели с точната специалност? А господа директори???
Аз20:37 - 11.01.2019
А кой ще работи в истинските ферми. Там трябва да ги пратите тези нехранимайковци, от които нищо не става.
Код за сигурност, въведете кода i2d

FACEBOOK