Над 30 картини живопис представя за 50-годишния си юбилей Николай Тихолов в Кюстендил

Снимка: личен архив

Първата си самостоятелна изложба, озаглавена „Усещане“ която е посветена на 50-годишния му юбилей, представя Николай Тихолов в Кюстендил. В нея ще бъдат показани над 30 картини живопис.

Ето както споделя авторът за предстоящото събитие:

 „УСЕЩАНЕ- Моето усещане за живота, за природата, за света, за цветовете, за формите, за детайлите... Как се научих през изминалите 50 години да пречупвам света през сетивата, през мирогледа, през личността си и като добавих техниката, която е плод на авторско търсене се оформи моето УСЕЩАНЕ...“

Николай Тихолов е роден в гр. Кюстендил през 1968 г. Завършил е Средно художествено училище по приложни изкуства, гр. София (1987) и Педагогически колеж по изобразително изкуство в гр. Дупница (1991).

Притежава майсторско свидетелство по иконопис и керамика от Националната занаятчийска камара (2003). Работи в областта на приложното изкуство. Рисува копия на известни български икони, но създава и авторски, като най-малката миниатюра е с размери 1 см х 1см.

Изографисва параклиси и църкви. Представя икони, живопис, керамика, стъклопис, текстилен колаж на общи и авторски изложби, но е познат най-вече с дървените рисувани яйца с икони.

Изложбата се открива на 29. март от 17, 30 часа в ХГ „Владимир Димитров – Майстора“.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2cn

FACEBOOK