Николай Бошкилов оглави комисията по социална и жилищна политика

снимка: Общински съвет - Благоевград

Общински съвет- Благоевград избра нов председател на Комисията по социална и жилищна политика в Благоевград. Това е Николай Бошкилов, който бе избран на редовна сесия на съвета днес. Процедурата се наложи, след като досегашният председател Андон Тодоров се отказа от поста.

В началото на сесията дневния ред бе променен и от него отпадна точка, касаеща кандидатстване на общината за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма „Деца и младежи в риск”.

Вместо нея в дневния ред на заседанието бе включено гласуване и избор на заместник- председатели в Общински съвет. Прието бе броят на заместник- председателите да не надвишава четири.

От общо седем предложени имена, за заместник- председатели на Общински съвет бяха избрани Иван Кунев, Андон Тодоров, Милан Богдански и Владимир Елезов. Кворум не успя да се постигне за другите предложени на гласуване- Сашо Милчев, Злата Сотирова и Илко Стоянов.

Общинските съветници приеха единодушно и точката, предложена от кмета на община Благоевград д-р Атанас Камбитов за сформиране на една група в Дневна детска ясла №9 „Лебедче” в Благоевград. По думите на кмета Камбитов, мерките се предприемат, докато бъде изградена детската градина на територията на бившето Първо основно училище в града.

До реализирането на този проект малчуганите, които не са класирани и приети в Първа група на детските заведения на територията на общината, ще бъдат разпределени в яслата. Според специалисти, това решение няма да доведе до промяна в структурите на детските заведения или съкращения и ще бъдат осигурени всички необходими условия, за да се чувстват децата в уютна и домашна обстановка.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 3ax

FACEBOOK