Никола Капланов излиза от ареста, наложиха му подписка (ВИДЕО)

Снимки: Infomreja.bg

Прокуратурата ще протестира решението на Районен съд - Дупница

Районен съд – Дупница, наложи мярка за неотклонение „подписка“ спрямо 20-годишният Никола Капланов. В мотивите си магистратите посочват, че момчето няма криминалния деяния, единствено има подбуди на агресивност и нарушаване на обществения ред. Що се отнася до мотивите за деянието, предположенията са влошени взаимоотношения между неговия баща и майка.

Капланов – младши, син на Васил Капланов, беше задържан за 72-часа във вторник. Срещу него е повдигнато обвинение по чл. 216, ал. 1 от НК – противозаконно повреждане на чужда движима вещ.

В резултат на действията по разследването към настоящия момент е установено, че около 09:30 ч. на 07.05.2020 г. обвиняемият Капланов умишлено нанесъл повреди на лек автомобил м. „Пежо“, паркиран пред жилищен блок в ж.к. „ Бистрица“, в гр. Дупница.

С остър предмет той надраскал калниците, вратите, броните, предния капак и багажника на чуждото превозно средство и срязал една от гумите. Автомобилът е собственост на безследно изчезналия Янек Миланов. “Надявам се съда да подходи разумно, защото това което се прави по отношение на Никола и неговото семейство е крайно нередно и много далеч от правото. Това заяви защитникът на Никола Капланов – адв. Ивайло Алексиев минути преди магистратите да обявят решението си.

На въпрос на ИНФОМРЕЖА, дали прокуратурата оказва натиск върху семейство Капланови, адв. Алексиев заяви, че броят дела, които се образуват ….са точно това.

От своя страна прокуратурата заяви, че ще протестира решението на Районен съд – Дупница. „Считам, че това определение е необосновано, считам, че са налице и предпоставките на член 63 от НПК, поради което в законно установения срок ще депозирам протест“, коментира прокурорът по случая.

След обявено решение авд. Алексиев заяви, че решението на Районен съд – Дупница, е изключително мотивирано, правилно и съобразено с доказателствата. „Очаквам Окръжният съд да потвърди определението на Районен съд, тъй като не виждам как може от това, което прокуратурата представя да се изведат някакви други изводи, освен направените от настоящия съдебен състав“, заяви още адв. Алексиев.

Бащата на Никола - Васил Капланов – Каплата е в ареста от 3 месеца, като причина за това стана закана за убийство на дупничанина Димитър Недев. Името на Каплата се свързва и с изчезването на Янек Миланов, който за последно е видян да се качва в джипа на Капланов. От 31 август до този момент няма никакви следи от Миланов.

 

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 2xf

FACEBOOK