Ники Николов спечели "българското дерби" на Световното клубно първенство

Николай Николов /вляво/, снимки: FIVB.com

Националите Тодор Алексиев, Николай Учиков и Николай Николов продължават с отличните си изяви за своите тимове на Световното клубно първенство по волейбол, което се провежда в Бетим, Бразилия.

Тримата се представиха много силно в „българското дерби“ между аржентинския УПЦН (Сан Хуан) и иранския „Пайкан“ (Техеран), което бе спечелено от азиатците с 3:0 (25:22, 25:22, 25:22).

Алексиев реализира 15 точки, а Учиков 10 за шампиона на Южна Америка, но и това не се оказа достатъчно. В основата на успеха за „Пайкан“ пък бе централният блокировач Николай Николов, който завърши с 12 точки. Така шампионът на Иран спечели директния спор за първото място в предварителна Група В и на полуфинал ще играе срещу втория от Група А „Сада Крузейро“.

В другия поток на турнира европейският шампион „Зенит“ (Казан) надигра „Капитанес де Арeсибо“ (Аресибо) с 3:0 (25:19, 25:20, 25:16). Треньорът на руския гранд Владимир Алекно даде почивка в този двубой на либерото на националния ни отбор Теодор Салпаров.

Теди бе титуляр при победата на своя тим с 3:1 над „Сада Крузейро“ на старта на турнира. След два упеха и пълен актив от 6 точки „Зенит“ зае убедително първата позиция в Група А.

 

Тодор Алексиев

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK