"Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти в цяла България

Снимка: Infomreja.bg

Инициативата „Ние пишем на кирилица” обедини млади социалисти от цяла България по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост - 24. май. 

Идеята на проекта е младите хора да припомнят стихове на класици на българската литература на своите съграждани на един от най-светлите българските празници.

Младежи от София, Благоевград, Пловдив и Варна се включиха в кампанията. Те организираха походи из централните части на градовете, в които подаряваха на съгражданите си книгоразделители с логото на кампанията „Ние пишем на кирилица“ и свитъци със стиховете на Яворов, Дебелянов, Далчев и др.

„Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост е специална дата за всички нас. България е заслужила признателността и уважението не само на славянските народи, но и на целия света. Ние притежаваме богата култура, която трябва да помним, пазим и съхраняваме, но не само на 24. май, а всеки ден”, каза Николай Бериевски, председател на МО в БСП.

Младите социалисти заснеха и видео, в което те рецитират знаковата ода „Българският език“ на Иван Вазов. Клипът е сниман на емблематични места, свързани с българската култура и история - Народна библиотека, Софийски университет, Народно събрание, Министерски съвет, Ларго, Народен театър „Иван Вазов” и НДК.  

 

Снимка: Infomreja.bg

КОМЕНТАРИ

Няма добавени коментари.

Код за сигурност, въведете кода 7jk

FACEBOOK