„НИЕ” и „ЛИДЕР” заедно „съживяват България”

снимка: vmro-nie.bg

Партиите „ЛИДЕР” и „Национален Идеал за Единство” (НИЕ) подписаха днес политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите парламентарни избори през 2013 г.

Споразумението е естествен резултат от общите политически действия на двете партии през последните месеци, обединени зад идеята „Да съживим България.” В основата на тази кампания са заложени мерки за икономически растеж и развитие на българското производство, подобряване на икономическата свобода, повишаване заетостта, доходите и сигурността на българските граждани, поясняват от двете формации.

Партиите „ЛИДЕР” и „НИЕ” си поставят за основна цел постигане на изборен резултат, достатъчен за отстояване на политическите и икономически идеи чрез собствена парламентарна група в следващото Народно събрание.

На последните парламентарни избори през 2009 г. партия „ЛИДЕР” постигна резултат от 137 795 гласа или 3,26% от вота на избирателите, което я постави като партията с най-добър резултат от извънпарламентарно представените партии.

На изборите за Европейски парламент през същата година партия „ЛИДЕР” получи доверието на 146 985 български граждани или 5,70 % от избирателите  при изборен праг 5,88 %.

На изборите за кметове и общински съветници през 2011 г. двете партии реализираха сериозно присъствие в местната изпълнителна и законодателна власт, посочват от "ЛИДЕР" и "НИЕ".

От листите на партия „ЛИДЕР” са избрани 148 общински съветници и 25 кметове, трима от които общински. За сравнение, на местните избори през 2007 г., когато е и учредяването на „ЛИДЕР”, партията има 68 общински съветници, т.е. ръстът на гласове през 2011 г. спрямо 2007 г. е 100 %.

Политическа партия „НИЕ” има избрани 123 общински съветници и 14 кметове, петима от които общински.

 

КОМЕНТАРИ

ХСНС14:32 - 22.10.2012
благоевград със тези травестити иван петров и красо стефанов партия "лидер" ще спечели ама друг път. красо стефанов да си изчуква ламарините на колите в гаража и с иван петров да си гонят шивачките и магазинерките и да харчат партиини пари. наслука!
Код за сигурност, въведете кода aa6

FACEBOOK